summer cars logo

Νάξος…. Πολλά περισσότερα από καλοκαιρινός προορισμός

Νάξος…. Πολλά περισσότερα από καλοκαιρινός προορισμός.

Αλήθεια είναι πως η Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά έχουν συνδεθεί με το καλοκαίρι. Βλέπετε οι φανταστικές παραλίες σε συνδυασμό με την όμορφη φύση και την χαλαρή στάση ζωής των ντόπιων αποτελεί ιδανικό προορισμό χαλάρωσης.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο εκτός από το καλοκαίρι για το οποίο αξίζει μία επίσκεψη στα ελληνικά νησιά;

Η πραγματικότητα είναι πως στην πλειοψηφία τα περισσότερα νησιά δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο για τους τουρίστες την χειμερινή περίοδο εκτός από κάποιες εξαιρέσεις:

Η Νάξος αποτελεί μία τέτοια εξαίρεση διότι εκτός από την κλασική ομορφιά, την έχει ακουμπήσει απλόχερα η Ελληνική μυθολογία: Θεός Διόνυσος, Δίας, Απόλλωνας, Αριάδνη (η κόρη του Βασιλιά Μίνωα), Δήμητρα, Άρτεμις είναι μερικές μόνο μαρτυρίες τις πλούσιας ιστορίας του νησιού.

Αυτό το γεγονός έχει αναγκαστικά επηρεάσει την ψυχοσύνθεση των κατοίκων του νησιού που μας οδηγεί στο πανέμορφο Διονυσιακό καρναβάλι της Νάξου. Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις που δεν θυμίζουν ένα κλασικό καρναβαλικό τριήμερο. Οι ντόπιοι σέβονται την ιστορία του νησιού και την αναδεικνύουν οδηγώντας και τους επισκέπτες στο να την γνωρίσουν καλύτερα.

Αν οι περίφημοι αέρηδες του Αιγαίου σας κάνουν την χάρη μπορείτε να δείτε και να συμμετάσχετε στις περίφημες λαμπαδηφορίες (Σάτυροι και Μαινάδες) . Ο συνδυασμός της σκοτεινής από φώτα πόλης σε συνδυασμό με τις αναμμένες δάδες και τους συμμετέχοντες που ντύνονται  Σάτυροι, Σειλινοί και Μαινάδες δημιουργούν ένα πλήρως ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα που παρόμοιο δύσκολα συναντάς.

Οι εμπειρίες στηρίζονται στις αισθήσεις και πάντα θα θυμάστε το εκπληκτικό θέαμα 2.000 και πλέον ανθρώπων  ντυμένοι να τραγουδούν και να χορεύουν. Την γεύση του Ναξιώτικου κρασιού ή της Ναξιώτικης Ρακής που θα σας βοηθήσει να ζήσετε πλήρως αυτή την εμπειρία και τέλος το τραγούδι που θα σας συντροφεύει όλο αυτό το τριήμερο.

Video link:

https://www.youtube.com/watch?v=u3y7r7hrxi4&t=93s

Λαμπαδηφορίες Νάξου

Αν οι λαμπαδηφορίες σας εισάγουν στο Διονυσιακό καρναβάλι τα δρώμενα στα χωριά της Νάξου θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Κουδουνάτοι της Απειράνθου, Φιλωτίου , κορδελάτοι και φουστανελάδες είναι κάποιες από εκδηλώσεις που λαμβάνου χώρα στα όμορφα χωριά την ορεινής αλλά και πεδινής Νάξου. Το φαγητό, κρασί, η μουσική από βιολιά, λαούτα και τσαμπούνες διανθίζουν όλη αυτή την όμορφη εμπειρία.

κουδουνάτοι Νάξου

κορδελάτοι Νάξου

Τέλος ακολουθεί η καρναβαλική παρέλαση που αποτελεί το ιδανικό τελείωμα σε ένα αξέχαστο τριήμερο.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε διακοπές στην Ελλάδα την περίοδο του καρναβαλιού και θέλετε μία εμπειρία διαφορετική, ατμοσφαιρική και γεμάτη ιστορία και μυθολογία επιλέξτε τη Νάξο. Νοικιάστε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο και ανακαλύψτε τις καλά κρυμμένες ομορφιές του νησιού.

Δεν θα το μετανιώσετε.

https://summercars.gr/el/book-now-gr/

 

Credit: Summercars.gr

Explore
Drag