Η Νάξος προσφέρεται λόγω της μορφολογίας της για πολλές δραστηριότητες που ταιριάζουν σε κάθε στυλ και κάθε ηλικία.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε τα περισσότερα από αυτά:

• Ημερήσιες κρουαζιέρες:

Από της Νάξο μπορείτε εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά να ταξιδέψετε στα γειτονικά νησιά. Εκμεταλλευτείτε την γεωγραφική θέση της Νάξου και γνωρίστε τις ομορφιές των Κυκλάδων.

ημερήσιες κρουαζιέρες Παντελαίος

ημερήσιες κρουαζιέρες Παντελαίος

https://www.facebook.com/PanteleosCruises/

• Θαλάσσια σπορ

Στη Νάξο το πιο διαδεδομένο θαλάσσιο σπορ είναι το windsurf που έχει σαν σύμμαχό του το μελτέμι, τον ευεργετικό άνεμο που πνέει το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της μέρας με μέση ένταση τα 5-7 beaufort. Στη λιμνοθάλασσα (lagoon) του Άη Γιώργη δημιουργούνται οι πλέον ιδανικές συνθήκες για speed /slalom καθώς και την όλο και πιο δημοφιλούς κατηγορία του windsurf, το freestyle (με πολλούς αναβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό να την επιλέγουν σαν μέρος για την προετοιμασία τους).Επίσης η λαγκούνα, με τα ήσυχα και ρηχά νερά της, είναι ένα από τα φιλικότερα μέρη στην Ελλάδα για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του windsurf. Στις παραλίες του Άη Γιώργη, της Πλάκας και της Μικρής Βίγλας λειτουργούν οργανωμένα αθλητικά κέντρα με σύγχρονο εξοπλισμό για εκείνους που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του σπορ καθώς και να βρουν ότι χρειαστούν.
Η Μικρή Βίγλα είναι διεθνής τόπος συνάντησης για τους λάτρεις του windsurf καθώς και του kitesurf.

θαλασσια σπορ Νάξος

θαλασσια σπορ Νάξος

Μέρη που μπορείτε να μάθετε kitesurf,windsurf:
https://www.naxos-surf.com/
http://lagunabeachpark.gr/grmain/
https://www.flisvos-sportclub.com/

• Ιππασία

Η βόλτα με το άλογο αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Θα μπορέσετε να ιππεύσετε κατά μήκος των παραλιών της Νάξου απολαμβάνοντας μοναδικές στιγμές αλλά και ανάμεσα σε μονοπάτια που θα σας φέρουν σε γνωριμία με την ομορφιά του νησιού. Οι σχολές προσφέρουν ιππασία στις παραλίες της Νάξου για τους αναβάτες όλων των επιπέδων, από αρχάριους έως έμπειρους. Για τα μικρά παιδιά υπάρχουν και πόνι για να μπορέσουν και αυτά να ακολουθήσουν τους μεγαλύτερους σε αυτή τη μοναδική βόλτα. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία διασχίζοντας με άλογο (και οδηγό) τις αμμουδιές του νησιού, απολαμβάνοντας μια βόλτα κάτω από τη πανσέληνο, πειραματιστείτε ιππεύοντας δίπλα στη θάλασσα ή ανακαλύψτε την ανέγγιχτη φύση της Νάξου.

ιππασια Νάξος

ιππασια Νάξος

http://www.naxoshorseriding.com/

• Καταδύσεις

Η πλούσια ακτογραμμή του νησιού δεν μπορεί παρά να αποτελεί πόλο έλξης για αυτοδύτες. Για αυτούς που είναι σε προχωρημένο επίπεδο τους περιμένουν συναρπαστικές θαλάσσιες εξερευνήσεις σε ναυάγια, σπηλιές και βυθισμένα αεροπλάνα.
Για τους αρχάριους οι σχολές κατάδυσης του νησιού είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία της θάλασσας. Τις σχολές θα τις συναντήσετε στις οργανωμένες παραλίες που στελεχώνονται από σύγχρονα μέσα και έμπειρο προσωπικό.

καταδύσεις νάξος

καταδύσεις νάξος

http://www.bluefindivers.gr/

• Πεζοπορία

Τα μονοπάτια της Νάξου, που από την αρχαιότητα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 αποτελούσαν το βασικότερο σύστημα πρόσβασης των κατοίκων από τον ένα οικισμό στον άλλο και από τους οικισμούς στα χωράφια και τους χώρους της αγροτικής και κτηνοτροφικής τους δραστηριότητας, έχουν συνολικό μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων. Οι περιπατητές έχουν την ευκαιρία, εξερευνώντας το δίκτυο των διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, να θαυμάσουν το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, καθώς υπάρχει άμεση πρόσβαση σε αρχαία μνημεία, μεσαιωνικούς πύργους, παραδοσιακές αγροικίες, μοναστήρια, εκκλησίες και ξωκλήσια, αλλά και βρύσες, μύλους, ελαιοτριβεία και άλλα σημαντικά στοιχεία της ζωής των κατοίκων.

πεζοπορια Νάξος

πεζοπορια Νάξος

• Ποδηλασία

Η Νάξος, λόγω του μεγάλου μεγέθους της και της πλούσιας φύσης της, που παρέχει μεγάλες εναλλαγές τοπίων, από παραθαλάσσια μέχρι ορεινά, προσφέρεται τόσο για ορεινή ποδηλασία όσο και για ποδηλασία δρόμου. Για την ποδηλασία δρόμου υπάρχουν ιδανικές διαδρομές, ενώ το φυσικό ανάγλυφο του νησιού και το μοναδικό περιβάλλον προσφέρουν συναρπαστικές διαδρομές σε μονοπάτια, επαρχιακούς δρόμους, αλλά και σε ειδικά σχεδιασμένες ποδηλατικές διαδρομές, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του νησιού.

ποδηλασία Νάξος

ποδηλασία Νάξος

• Δραστηριότητες για παιδιά

Η Νάξος προσφέρεται αναπόφευκτα για οικογενειακές διακοπές αφού δίνει την ευκαιρία στους γονείς μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Σε όλα τα θαλάσσια σπορ που επιτρέπεται να πάρουν μέρος οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν. Ακόμα μπορούν να κάνουν ιππασία αλλά και να απολαύσουν τις νεροτσουλήθρες κοντά στον Άγιο Προκόπιο. Στη Χώρα υπάρχουν παιδότοποι, ενώ τα γήπεδα 5×5 αλλά και αυτά του μπάσκετ προσφέρονται για τη διασκέδαση των μικρών επισκεπτών.

νεροτσουληθρες ναξος

νεροτσουληθρες ναξος

http://www.aquafun.gr/